ADSL-yhteyden asetukset

VPI/VCI: 0/100
Encapsulation: RFC 1483 Bridge
Multiplexing: LLC

Sähköpostiasetukset

Saapuvan postin palvelin: mail.suomicom.fi
Lähtevän postin palvelin: smtp.suomicom.fi

Webmail: https://mail.suomicom.fi/

Yhteyden DNS-palvelimet

217.119.36.4
217.119.37.4

IPv6:
2a00:1190:53:1::1
2a00:1190:53:2::1

Modeemit ja päätelaitteet

ADSL-liittymissämme voit käyttää eri valmistajien ADSL2+-standardin mukaisia modeemeita. Tutustu oman laitteesi myyntipakkauksen mukana tuleviin ohjeisiin tai katso valmistajan internetsivuilta lisätietoja.

VDSL2- ja ADSL2+ G.Bond-liittymiin modeemi suositellaan hankittavan SuomiComin jälleenmyymänä. Yritysliittymien tapauksessa SuomiCom toimittaa päätelaitteen asiakkaalle.
 

IP-osoitteet

ADSL-, VDSL2- ja kiinteistöliittymissä DHCP-palvelin jakaa automaattisesti liittymään dynaamisen IP-osoitteen. Liittymiin voi kuulua myös kiinteä IP-osoite, jonka saat käyttöösi olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme. Kiinteitä IP-osoitteita ei jaeta liittymään DHCP:n avulla, vaan osoite on määritettävä verkkolaitteelle käsin.

Yritysliittymissä asiakkaan käyttöön on varattu staattinen IP-verkko, jonka tiedot toimitetaan asiakkaalle liittymän toimituksen yhteydessä.

Sähköpostitilin käyttäjätunnus (POP3- tai IMAP-tili)Sähköpostitunnuksesi, esim. mmeikalainen
Sähköpostiosoiteetunimi.sukunimi@mailsuomi.com
Sähköpostilaatikon oletuskoko200 MB
Sähköpostilähetyksen suurin sallittu viestikoko50 MB

HUOM! Osalla webhotelliasiakkaita sähköpostiasetukset eroavat tällä sivulla mainituista. Webhotelliasiakkaalle on toimitettu sähköpostitse hänen verkkotunnustaan koskevat asetukset webhotellin luonnin yhteydessä. Webhotellisi asetuksista voit kysyä myös asiakaspalvelustamme.
 

SähköpostiprotokollaPorttiSSL-suojattu portti
IMAP143993
POP3110995
SMTP25465

IMAP-protokollaa suositellaan käytettävän, jos sähköpostia luetaan useammalla eri laitteella. IMAP-protokollassa luetut viestit säilyvät sähköpostipalvelimella, kun taas POP3-protokollassa viestit oletuksena siirretään palvelimelta paikallisen laitteen asiakasohjelmaan.

SMTP-palvelin tukee myös käyttäjän tunnistusta (autentikointi) SSL-suojatussa portissa 465. Käyttäjän tunnistuksen avulla voit lähettää sähköpostia myös muiden operaattoreiden verkosta. Kirjaudu käyttämällä sähköpostitilisi käyttäjätunnusta. Sähköpostia voi lähettää ilman käyttäjän tunnistusta ainoastaan SuomiComin laajakaistaverkosta, kun lähtevän postin palvelimena on käytössä SuomiComin SMTP-palvelin. Rajoitukset eivät koskea Webmailia, joka toimii operaattorista riippumatta.

Kotilaajakaistaliittymissä SMTP-portti 25 on suljettu ulkoverkkoon tietoturvasyistä. Mikäli liittymässä ylläpidetään sähköpostipalvelinta ja portin 25 avaamiselle on tarvetta, kysy lisätietoa asiakaspalvelustamme.
 

Ohjeita sähköpostin käyttöönottoon

Microsoft Outlook 2013 Mozilla Thunderbird Windows Live Mail 2012
Android (v. 4.3 Jelly Bean) Windows Phone 8

Yllä ilmoitettuja DNS-nimipalvelinosoitteita voidaan käyttää kaikissa SuomiComin yhteyksissä. Kyseiset nimipalvelinosoitteet jaetaan myös DHCP:llä dynaamisiin IP-osoitteisiin. SuomiComin nimipalvelimet tukevat DNSSEC-validointia.

Verkkotunnusasiakkaat käyttävät nimipalvelimina palvelimia ns1.suomicom.fi, ns2.suomicom.fi ja ns3.suomicom.com. Nimipalvelindelegaatiot ilmoitetaan domainin registrarille. SuomiCom asettaa nimipalvelindelegaatiot asiakkaan puolesta, jos verkkotunnus rekisteröidään SuomiComin kautta.