SUOMICOM TALOYHTIÖLAAJAKAISTA

SuomiCom taloyhtiölaajakaista on taloyhtiön yhteinen ratkaisu, jossa kaikki huoneistot kytketään SuomiComin valokuituverkkoon. Toteutus on edullisin ja kätevin tapa hankkia nettiyhteys taloyhtiöön.

SuomiCom on rakentanut taloyhtiöverkkoja vuodesta 2001 lähtien. Oma tietoliikenneverkkomme mahdollistaa uusimpien ja nopeimpien tekniikoiden käytön talon runkoyhteydessä, sekä joustavan yhteistyön taloyhtiön kanssa. Taloyhtiölaajakaistaamme kuuluu myös SuomiCom palvelulupaus mikä on tällä hetkellä markkinoiden ripein.

Taloyhtiölaajakaistan palvelutaso on Pro-tasoa. Nämä liittymät ovat erittäin toimintavarmoja. Lisäpalveluna SuomiComin liittymiin on saatavissa varayhteyspalvelu ja palveluestohyökkäysten (DDoS) torjuntapalvelu.

Taloyhtiöön sijoitetut valokuitukytkimet ovat vikavalvottuja, joka tarkoittaa sitä, että SuomiCom ottaa yhteyttä taloyhtiöliittymän yhteyshenkilöön, mikäli liittymä on valvontamme mukaan alhaalla. Yhteydet huoneistoihin toimitetaan siltaavassa (Bridging) tilassa, joten liittymiin suositellaan palomuurilla varustettua päätelaitetta.

Toimitus ja asennus

Toimitusaika taloyhtiöliittymissä on 2-3 viikkoa tilauksesta. Asennus tehdään valmiiseen sisäjohtoverkkoon. Puutteellinen sisäjohtoverkko tai nousukaapelointi voi aiheuttaa asennukseen mahdollisia lisäkuluja, mutta niiden korjauksesta voidaan sopia asennuksen yhteydessä.

Kytkentärajapinta: Valokuitu tai Ethernet -liitäntä
Ominaisuudet ja edut

• SuomiCom Taloyhtiölaajakaista on taloyhtiön yhteiskäyttöön räätälöity laajakaistapalvelu.
• Laajakaistayhteys maksu sisällytetään taloyhtiön vastikkeeseen, jolloin se on reilusti tavanomaisia laajakaistaliittymiä edullisempi.
• Taloyhtiönetti liittymän tyypillinen huoneistokohtainen nopeus on 1/1 Gbit/s, eli yhteys on yhtä nopea molempiin suuntiin.
• SuomiCom pitää huolta, että talon runkoyhteys on riittävän nopea, jotta luvatut nopeudet toteutuvat myös käytännössä.
• Huoneistokohtaiset liittymät voidaan toteuttaa kuidulla tai Ethernet -tekniikalla riippuen huoneistoihin nousevista kaapeleista.

Saatavuus

Toimitamme kiinteistöliittymiä valtakunnallisesti, toki riippuen kiinteistön sijainnista suhteessa verkkoomme. Mikäli kiinteistöön ei tule valmista kuitua on myös mahdollista kaivauttaa kuitu. Kuidun kaivatuksen kustannus on usein varsin kohtuullinen.

REFERENSSI: Asunto-osakeyhtiö Espoon Leppävaaran Torni

SuomiCom toteutti Leppävaaran Torniin avaimet käteen -ratkaisun, jossa rakennuksen jakamoon toimitettiin 10 Gbps runkoyhteys valokuidulla. Asennuksen yhteydessä talon välijakamoihin asennettiin kytkimet, jotka jakavat taloon tulevaa valokuituyhteyttä huoneistoihin.

Toteutukseen sovittiin hyvinkin edullinen kuukausihinta ja kertamaksu. Taloyhtiö laskuttaa huoneistoja laajakaistan käytöstä yhtiövastikkeen mukana ja SuomiCom laskuttaa liittymästä suoraan taloyhtiötä. Ratkaisu tuo asukkaille huomattavan alennuksen laajakaistakuluihin, eikä asukkaiden tarvitse erikseen huolehtia erillisistä liittymähankinnoista tai laajakaistalaskuista.

Lopputuloksena taloyhtiön asukkaat nauttivat nyt Suomen nopeimmasta netistä, sekä alhaisista kuluista.

Leppävaaran Tornissa on 10/10 Gbps valokuituyhteys
PYYDÄ TARJOUS TALOYHTIÖÖN