Taloyhtiölaajakaista

SuomiCom taloyhtiölaajakaista on taloyhtiön yhteinen ratkaisu, jossa kaikki huoneistot kytketään SuomiComin valokuituverkkoon. Toteutus on edullisin ja kätevin tapa hankkia nettiyhteys taloyhtiöön.

SuomiCom on rakentanut taloyhtiöverkkoja vuodesta 2001 lähtien. Oma tietoliikenneverkkomme mahdollistaa uusimpien ja nopeimpien tekniikoiden käytön talon runkoyhteydessä, sekä joustavan yhteistyön taloyhtiön kanssa. Taloyhtiölaajakaistaamme kuuluu myös SuomiCom palvelulupaus mikä on tällä hetkellä markkinoiden ripein.

Taloyhtiölaajakaistan saatavuus

Toimitamme kiinteistöliittymiä valtakunnallisesti, toki riippuen kiinteistön sijainnista suhteessa verkkoomme. Mikäli kiinteistöön ei tule valmista kuitua on myös mahdollista kaivauttaa runkoyhteys kuitu kiinteistöönne. Kuidun kaivatus kustannus on usein varsin kohtuullinen.

Pro -palvelutaso

Taloyhtiölaajakaistan palvelutaso on Pro-tasoa. Nämä liittymät ovat erittäin toimintavarmoja. Lisäpalveluna SuomiComin liittymiin on saatavissa varayhteyspalvelu, korotettu SLA 24/7 -tasoon asti ja palveluestohyökkäysten (DDoS) torjuntapalvelu.

Vikavalvottu päätelaite

Taloyhtiöön sijoitetut valokuitukytkimet ovat vikavalvottuja, joka tarkoittaa sitä, että SuomiCom ottaa yhteyttä taloyhtiöliittymän yhteyshenkilöön, mikäli liittymä on valvontamme mukaan alhaalla. Yhteydet huoneistoihin toimitetaan siltaavassa (Bridging) tilassa, joten liittymiin suositellaan palomuurilla varustettua päätelaitetta.

Toimitus ja asennus

Toimitusaika taloyhtiöliittymissä on 2-3 viikkoa tilauksesta. Asennus tehdään valmiiseen sisäjohtoverkkoon. Puutteellinen sisäjohtoverkko tai nousukaapelointi voi aiheuttaa asennukseen mahdollisia lisäkuluja, mutta niiden korjauksesta voidaan sopia asennuksen yhteydessä.

Kytkentärajapinta: Valokuitu tai Ethernet -liitäntä
Taloyhtiölaajakaista
LISÄPALVELUT
MPLS -yritysverkko
Yhdistä yrityksen toimipisteet yhdeksi lähiverkoksi.

DDoS Suojaus
Suojaa verkkoyhteytesi ja liiketoimintasi palvelunestohyökkäyksiltä.

Varayhteys
Kahdenna yrityksesi verkkoyhteydet vikasietoisella 4G -varayhteydellä.

Palomuuri
Suojaa verkkoyhteytesi helppokäyttöisellä, virtuaalisella palomuurilla.

Yhtiövastikkeellinen nettiyhteys

• SuomiCom Taloyhtiölaajakaista on taloyhtiön yhteiskäyttöön räätälöity laajakaistapalvelu.
• Laajakaistayhteys maksu sisällytetään taloyhtiön vastikkeeseen, jolloin se on reilusti tavanomaisia laajakaistaliittymiä edullisempi.
• Taloyhtiönetti liittymän tyypillinen huoneistokohtainen nopeus on 1 Gbit/s ja nopeampiakin yhteyksiä on tarjolla.
• Talon runkoyhteys toteutetaan yleensä 1 Gbit/s kuituyhteydellä tai vaihtoehtoisesti 10 Gbit/s kuidulla isomman taloyhtiön ollessa kyseessä.
• Runkoyhteys valitaan taloyhtiön koon ja taloyhtiössä käytettävän sisäverkkotekniikan mukaan.
• Huoneistokohtaiset liittymät voidaan toteuttaa kuidulla tai Ethernet -tekniikalla riippuen huoneistoihin nousevista kaapeleista.

Taloyhtiölaajakaista toteutukset

Asunto-osakeyhtiö Espoon Leppävaaran Torni

SuomiCom toteutti Leppävaaran Torniin avaimet käteen -ratkaisun, jossa rakennuksen jakamoon toimitettiin 10 Gbps runkoyhteys valokuidulla. Asennuksen yhteydessä talon välijakamoihin asennettiin kytkimet, jotka jakavat taloon tulevaa valokuituyhteyttä huoneistoihin.

Toteutukseen sovittiin hyvinkin edullinen kuukausihinta ja kertamaksu. Taloyhtiö laskuttaa huoneistoja laajakaistan käytöstä yhtiövastikkeen mukana ja SuomiCom laskuttaa liittymästä suoraan taloyhtiötä. Ratkaisu tuo asukkaille huomattavan alennuksen laajakaistakuluihin, eikä asukkaiden tarvitse erikseen huolehtia erillisistä liittymähankinnoista tai laajakaistalaskuista.

Lopputuloksena taloyhtiön asukkaat nauttivat nyt Suomen nopeimmasta netistä, sekä alhaisista kuluista.

Tornissa on 10/10 Gbps valokuituyhteys

Pyydä tarjous

YHTEYSTIEDOT

Myynti

09 – 4342 1702
yritysmyynti@suomicom.fi
arkisin 8:00 – 16:00

Asiakaspalvelu

09 – 4342 1700
info@suomicom.fi
arkisin 8:00 – 18:00

Helpdesk

044 – 700 8000
helpdesk@suomicom.fi
arkisin 8:00 – 18:00