Taloyhtiölaajakaista - Ulvilantie 29

Suomi Communications Oy toimittaa taloyhtiön kattavan laajakaistaratkaisun. Yhteydet kytketään putkiremontin ja kaapeloinnin valmistuttua ja tällä sivulla tiedoitetaan muun muassa sekä valmistumispäivistä, että järjestyksestä, jolla talot verkkoon kytketään. Tämän sivun ohjeistus on vasta alustava ja sitä täydennetään edelleen.

Laskutus

Taloyhtiölaajakaista

Taloyhtiölaajakaista veloitetaan vastikkeessa ja sen hinta on 6 €/kk. SuomiComin nykyisten asiakkaiden laskutus päättyy taloyhtiölaajakaistan kytkentää seuraavan kuukauden alkuun, josta alkaen taloyhtiö laskuttaa uuden liittymän vastikkeessa.

Sähköpostilaatikot

SuomiComin sähköpostilaatikot ovat jatkossa 2 €/kk/laatikko ja ne veloitetaan kerran vuodessa. Taloyhtiölaajakaistaan ei sisälly sähköpostilaatikoita. Sähköpostilaatikoiden laskutus alkaa 1.1.2020. Ilmoitathan meille ennen tuota päivää, mikäli haluat luopua sähköpostilaatikosta.

Toimitukset

Toimitukset alkavat huhtikuun 2019 aikana seuraavassa järjestyksessä:

Talo 1: huhtikuun aikana
Talo 2 f-h: huhtikuun aikana
Talo 6: huhtikuun aikana
Talo 7: huhtikuun aikana
Tiedotteet

25.3.2019 klo 8-12
Suoritamme verkon huoltotöitä uusia yhteyksiä varten. Töistä tulee noin tunnin mittainen katkos yhteyksiin.

Käyttöönotto

Kytkennän jälkeen yhteyden voi ottaa käyttöön huoneistojakamon Ethernet -pistokkeesta B. Taloyhtiölaajakaista kytketään jokaiseen asuntoon. Mikäli huoneistoon on kytketty jo toinen laajakaista, se siirretään pistokkeeseen A.

ADSL ja VDSL -modeemeja ei enää tule käyttää, sillä liittymä toimitetaan jatkossa Ethernet -liitännällä. Modeemin sijasta yhteydessä tulisi käyttää reititintä.

Huoneistojakamossa on A- ja B- porttien lisäksi numeroituja Ethernet -pistokkeita, joita käyttämällä saa yhteyden kytkettyä eteenpäin huoneistossa sijaitseville numeroiduille rasioille (1-4).

Yhteyden saa käyttöön huoneistojakamon Ethernet -pistokkeesta B.

Käyttöönoton vaihtoehdot

Yksi tietokone johdolla kytkettynä:

Kytke huoneistojakamossa pistokkeesta B Ethernet -johto pistokkeeseen 1. Kytke huoneiston pistokkeesta 1 Ethernet -johto tietokoneeseen.

Usea tietokone johdolla kytkettynä:

Kytke huoneistojakamossa pistokkeesta B Ethernet -johto reitittimen WAN -porttiin, reitittimen LAN-porteista kytketään ethernet -johdot huoneiston Ethernet -pistokkeiden
numeroja vastaaviin portteihin. Huoneistossa kytketään Ethernet -johto tietokoneeseen.

Usea laite langattomasti kytkettynä:

Kytke huoneistojakamossa pistokkeesta B Ethernet -johto huoneiston numeroituun pistokkeeseen. Kytke huoneiston vastaavasta pistokkeesta Ethernet -johto langattoman reitittimen WAN-porttiin.

Langaton WLAN-reititin

Reitittimen suositellut minimivaatimukset:
– WAN- ja LAN -porttien tulee tukea 1000 Mbps Ethernet nopeuksia.
– WLAN-tekniikan standardiksi suositellaan 802.11ac.

ZyXEL NBG6515 kimppatilauksena 99€/kpl
– Huoneistoon asennettuna ja testattuna.
– Minimitilaus 10 kpl.
– Toimitus etukäteen sovittuna yhden päivän aikana.

ZyXEL NBG6515 yksittäistilauksena 149€/kpl

– Huoneistoon asennettuna ja testattuna.
– Aikataulun voi sopia erikseen.

Huoneistokohtaiset asennukset sisältävät päätelaitteen konfiguroinnin, testauksen asentajan laitteilla ja tarvittaessa kaksi lyhyttä ethernet -kaapelia. Asuntokohtaisissa päätelaitteissa on kahden vuoden takuu, joka ei sisällä on-site vaihtoa.

HUOM! Mikäli WLAN -reititin sijoitetaan huoneistojakamoon, saattaa metallinen kaappi heikentää langattoman verkon kuuluvuutta merkittävästi.